Kanun 1
Forum; sadece kullanıcıları birleştirmek için oluşturulmuş, sanal bir platformdur. Bu yüzden; Dpü Mezunları, forum içinde oluşturulan içerikten, kısmen dahi olsa, hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. İçerik tüm sorumluluğu ile onu oluşturan yazarına (kullanıcıya) aittir.
Kanun 2
Dpü Mezunları forum bölümünde bulunan içerik, başlık, yazı, materyal, konuyu yayınlayana mâl edilemez. Yayınlanan paylaşım alıntı içeriyorsa, mutlaka yazarı dipnot olarak, açık ve görünebilecek şekilde belirtilmelidir. Yayınlanan paylaşım telif hakkı ile korunan bir eser ise; paylaşıma sunan kullancının elinde eserin yayınlanma izin belgesi bulunmalıdır. Aksi takdirde; telif hakkı ile korunan eserler, Dpü Mezunları platformu üzerinde yayınlanamaz. Bu kanunun uygulanmaması, eksik uygulanması ile ilgili şikayet gelmesi veya oluşan uygunsuz durumun görülmesi halinde, konu öğretim üyeleri veya rektör tarafından değerlendirilir. Paylaşım ve/veya üye/üyeler ile ilgili uygun bir yaptırım uygulanabilir.
Kanun 3
Dpü Mezunları forum bölümünde; rep sistemi, teşekkür butonu sistemi "bir teşekkür edin", "bir teşekkürü çok görmeyin", "teşekkür yoksa konuyu paylaşımdan çekerim" gibi sözde emeğe saygı uygulamaları yoktur. Bu ve buna benzer sistem üretmeye çalışan üye/üyelerin yakalanması durumunda, konu Dpü Mezunları Anayasası ihlali gerekçesiyle, öğretim üyeleri tarafından veya rektör tarafından değerlendirilip, üye/üyeler ile ilgili bir yaptırım uygulanabilir. Rektör, insiyatifi doğrultusunda, bu durumu oluşturan kullanıcı/kullanıcılar için çok ağır bir yaptırım uygulayabilir.
Kanun 4
Forum içindeki herhangi bir konuda sorulan soruya verilen; saçma sapan, konuyla alakasız, konuyu başka yerlere çeken, sebepsiz ve/veya gereksiz yönlendirmeye yönelik cevabın/cevapların oluşması halinde, bu duruma sebebiyet veren kullanıcı/kullanıcılar tespit edilir. Durum, Dpü Mezunları Anayasası ihlali gerekçesiyle, öğretim üyeleri veya rektör tarafından değerlendirilir ve bu kişi/kişiler hakkında uygun bir yaptırım uygulanabilir.
Kanun 5
Kanun ihlalleri nedeniyle değerlendirilen olaylar için, öğretim üyeleri veya rektör tarafından verilen kararlarla/yaptırımlarla ilgili, üyelerin herhangi bir itirazı olamaz. Tüm üyeler, öğretim üyeleri veya rektör tarafından verilen kararlara/yaptırımlara, koşulsuz uymak zorundadır.
Kanun 6
Dpü Mezunları forumu, üniversite akademik kariyer sistemi ile yönetilir. Bu sistemde bulanan ünvanlar; üyelik isimleri yanında parantez içi şeklinde veya başka şekillerde görüntülenebilir.
Kanun 7
http://www.dpumezunlari.com adresine giren herkes; bu kuralları okuyup, kabul etmiş sayılır.
Rektör
NrÇlşkn (Ord. Prof. Dr.)
27/10/2008 01:48